fbpx

Мониторинг на представянето на екипа

Ако вие сте мениджър, супервайзор или заемате друг управленски пост, който изисква управление на работни екипи и процеси, то тогава със сигурност често си задавате въпроса – Какво да направя, за да следя ефективно работата на служителите?

Въпросът за измерване и проследяване на извършваната работата е комплексен и сложен, защото координирането на процесите дори, когато става въпрос за малки работни групи изисква взаимосвързаност между звената.

Казусът е още по-задълбочен, ако става въпрос за работа на терен (строително-ремонтни процеси, логистични дейности и др.), защото върху тях трудно се упражнява ефективен мониторинг, а още по-трудно могат да се оценят и истински необходимите нужди от оптимизация. Това е така, защото управлението на отдалечени екипи‌ не е пряк начин да видите какво правят или къде се намират служителите по всяко време, както е в офис среда.

Създайте правила водещи до по-голяма продуктивност

През последната година и половина обстоятелствата наложиха бързо адаптиране към новия начин на живот не само в личен, но и в професионален план. Тази неочаквана промяна настъпи спонтанно и несъмнено беше и все още е предизвикателство за всеки бизнес, независимо от мащаба на компанията.

Работата от вкъщи се превърна в неизбежна стъпка и част от промяната, като същевременно се утвърди до такава степен в световен план, че много от международните компании взеха решение този начин на работа да остане като постоянен вариант.

Независимо обаче от къде работят вашите служители, разпределението на заетостта и задачите е един от важните проблеми стоящи пред ръководителите на компании.

Избор на подходящ и сигурен софтуер

С широкото използване на дигитални решения за осъществяване на бизнес целите, специализираните софтуери са несъмнено едно от най-добрите решения, които могат да бъдат пригодени към нуждите ви независимо от сферата на дейност.

Когато една компания с малък мащаб нарасне до няколко десетки или дори стотици, съвсем нормално е ръководителят да не успява да разпредели и анализира задачите без помощта на софтуерни инструменти. Чрез тях всеки трябва да намери своя методика, с която да оптимизира разпределението на работата между работниците.

Именно заради това, мениджърите вече могат да избират измежду множество тулове, приложения и цели системи, с които всеки служител да е под око така, както е в един голям офис от отворен тип.

Това в комбинация със софтуер, с чиято помощ можете да създавате и отмятате чек листове, пренасочвате задачи, добавяте снимки към изпълнението и променяте статуса на зададените задачи в реално време, несъмнено ще ви осигури търсената информационна сигурност и мониторинг.

Кой софтуер е да изберете

DiMi SaaS е софтуерен продукт, който ви осигурява автоматизиран процес за създаване на поръчки, планиране, възлагане и проследяване на изпълнението им. Съкратете времето, намалете грешките и елиминирайте пропуските при изпълнението на поръчки.

Още едно положително нещо на този тип софтуерен продукт, който е без аналог към момента в България е възможността да се види историята на завършените проекти. Кой каква работа и за колко време я е свършил. Също така, може да видите ако някой от служителите е оставил коментар към задачата, върху която е работил.

С интегриране на подобен тип софтуер бихте могли да делегирате, проследите и оптимизирате работата по всяко едно време.