fbpx

Защо трябва да преобразите уебсайта на Вашия бизнес

Последната година и половина показа на всички бизнеси, че ако искат да бъдат устойчиви пред променящите се социални и икономически фактори, трябва да полагат постоянни усилия за поддържане и подобряване на своето онлайн присъствие, защото в него е бъдещето.

Създаването на корпоративен уебсайт за всяка компания е най-важната стъпка в развитието на бизнеса. Интернет в момента е не само източник на информация, но и отличен инструмент за продажба и популяризиране на вашите услуги или стоки. Като се има предвид, че аудиторията непрекъснато нараства, тази рекламна платформа може да донесе най-голяма възвръщаемост. Затова изработката на уебсайт е най-доброто решение за развитието на Вашия бизнес!

Ако и Вие сте се от хората, на които им предстои или обмислят дали да направят промяна или чисто нов сайт тази статия е за Вас.

Външността има значение. Красотата е в очите на наблюдателя

Вашият сайт е „порталът“ към Вашия бизнес и често пъти ако той не изглежда приветливо, не е достатъчно бърз и съдържанието в него не отговаря на търсенето на потребителите, неуспехът е гарантиран. Начинът по, който изглежда сайта Ви със сигурност оказва влияние върху времето, което те ще прекарат в него, а дори и върху това дали биха закупили продукт от Вас.

Според изследване на Университета за наука и технологии в Мисури, потребителите ще прекарат около 2,6 секунди в сканиране на уебсайта ви, за да намерят търсената информация.

Колкото по-дълго потребителят остава на Вашата страница, толкова по-добро впечатление е останало. Хората са по-благосклонни към добре проектираните страници и това първо впечатление може да се направи в рамките на 50 милисекунди след посещението.

Дизайнът е начинът, по който посетителите преценяват доверието ви, сигурността на уебсайта и вземат решения за Вашата марка. Дори незначителни промени в дизайна могат да доведат до повишаване на ангажираността, задържането и доверието на посетителите.

Техническата изправност е от водещо значение

Няма съмнение, че дизайнът е важна част от начина, по който ще бъде възприет сайтът Ви, но техническата подсигуреност е от водещо значение. Индикациите обаче, че нещата не вървят в правилната посока са спадът в трафика/ посещенията в сайта, bounce rate показателите и разбира се промяната в продажбите и други важни метрики.

Ако сте в процес на търсене на неблагоприятните причини, то тогава ето няколко съвета от нас.

Скоростта на зареждане

Потребителско тестване на BBC показа, че за всяка секунда, необходима за зареждане на страница 10% от потребителите ще напуснат. Тези статистически данни показват, че ефективността на уебсайта Ви е от решаващо значение за оптимизацията на процента на реализация. Сега повече от всякога хората очакват незабавни резултати. Затова ако уебсайтът Ви не работи достатъчно ефективно, той ще бъде обречен на трудности пред задържането на клиентското внимание и дори доверие.

Мобилните устройства и респонсив дизайна

Според CIODive 70% от целия достъп до интернет идва от мобилни телефони. С толкова много съществуващи и потенциално нови посетители, които ще проверяват уебсайта Ви на телефоните си преди компютрите си, уверете се, че оптимизирате мобилното изживяване, за да осигурите положително трайно впечатление за посетителите си.

Функциите без, които не можете

Независимо дали Вашият бизнес е онлайн магазин, строителна компания, хотелиерски бизнес или друг тип, то има някои задължителни условия, които трябва непременно да спазите при създаването на уебсайт:

  • Индивидуален адаптивен дизайн
  • Основни модули: калкулатори, филтри, геолокация, онлайн плащане, отстъпки и купони, личен акаунт
  • Вътрешна SEO оптимизация
  • Лесна платформа за управление на съдържанието
  • Интеграция с вашите страници в социалните медии
  • Адаптивен сайт за всички мобилни устройства
  • Конфигуриране и инсталиране на броячи за посещаемост
  • Регистрация в търсачките
  • Надежден хостинг.